toppage
  
Bali - Lovina - Beachvilla Sungai Raja locatie

het strand

De Brongbong vissers hebben hun boten vlakbij liggen op het strand; wanneer je vroeg op staat kun je hen zien uitvaren in hun traditionele vissers bootjes met drijvers. Vaak op zondag middagen rond een uur of 16:00 druppelen families van Dessa Brongbong met hun kinderen het strandje op voor hun wekelijkse zwem- en bad beurt. Het is een mooi schouwspel vanaf het balkon of een goede gelegenheid om een gesprek aan te gaan met de praatgrage Balinezen.

Activiteiten

Als luieren bij het zwembad omringd door de luxe van de villa niet je ding is, kun je één van de vele activiteiten ondernemen.
In Noord Bali vind je enkele van de mooiste snorkel- en duik plaatsen die Bali te bieden heeft. Menjangan eiland met zijn prachtig bewaarde koraal riffen en Tulamben scheepswrak zijn twee van deze plaatsen.
Eén van de populairste activiteiten in Lovina is het dolfijn spotten. Er is een bepaalde mystiek rond het voor zonsopgang opstaan en met je bootsman op jacht te gaan naar de scholen dolfijnen. Soms brengen ze een spectaculaire show met staart wandelen maar soms ook laten ze zich niet zien. Toch is de inmense stilte op zee in een traditional vissersboot ´s ochtends vroeg een bijzondere ervaring.

Nog actiever

Daarnaast zijn de Git-Git watervallen, de hot springs in Banjar en de Bali Handara Kosaldo Country Golf club populaire bestemmingen. Ook een trektocht in het West Bali National Park (Permutaran) of een wandeling door de rijstvelden in Mayong zijn aantrekkelijke dag bestedingen.